Pizzaa
Pizzabotten 2 st
2 + 0.5 dl ljummet vatten
½ pkt jäst
1 msk fiberhusk
0.5 dl olivolja
1 tsk salt
5 dl glutenfi mjölmix (laktosfri, utan sojamjöl, får ej innehålla oligosackarider)
1 tsk bakpulver
Gör såhär:
1. Blanda vatten med jästen. Blanda i husk.
2. Tillsätt olja och salt och blanda runt. Låt jäsa i 10 min.
3. Tillsätt mjölmixen och arbeta med maskin ordentligt. Den ska bli smulig och torr.
4. Blanda i bakpulvret noga. Tillsätt 0.5 dl vatten. Blanda ihop till en deg. 5. Låt jäsa i 30 min under bakduk.
6. Kavla ut degen direkt på en bakpappersklädd plåt. Lägg på fyllning.
7. Grädda i 13 - 15 min i 225 C
He på oregano och njut. För den är god!!
Tänk på att kolla på tomatsåsen så att den inte innehåller lök. Halluomi, hårdost, oliver, skinka (utan lök och vete), tomat, paprika, ananas, mozarella är okej. Svamp är inte bra för det innehåller för mycket sockeralkoholer.


Kommentarer
Trackback